Ekonomi

Tesla süper şarj cihazları endüstri standardı olmaya hazırlanıyor

Tesla Inc’in (NASDAQ:TSLA) elektrikli araç şarj teknolojisi, otomobil üreticileri ve şarj istasyonu üreticileri arasında yaygın bir şekilde benimseniyor ve Elon Musk liderliğindeki şirketin süper şarj cihazlarını potansiyel olarak Amerika Birleşik Devletleri genelinde endüstri standardı haline getiriyor.

Önemli bir politika hamlesiyle Teksas, elektrikli araç (EV) şarj şirketlerinin federal finansmana hak kazanmak için Tesla’nın fişini benimsemesini zorunlu kılan bir planı onayladı.

Tesla Kuzey Amerika Şarj Standardının (NACS), Volkswagen (ETR:VOWG_p) ve Hyundai Motor (OTC:HYMTF) gibi otomobil üreticilerinin desteğine sahip olan rakibi Kombine Şarj Sisteminden (CCS) daha kullanılabilir ve güvenilir olduğu bildiriliyor. Çeşitli şirketler 2025 yılına kadar NACS’yi benimseme planlarını açıkladılar ve bazıları 2023 gibi erken bir tarihte taahhütte bulundular.

Otomobil üreticileri arasında Ford Motor (NYSE:F), General Motors (NYSE:GM), Rivian (NASDAQ:RIVN), Volvo Cars (OTC:VLVLY), Polestar (NASDAQ:PSNY), Mercedez-Benz, Nissan (OTC:NSANY), Honda Motor (NYSE:HMC), Jaguar, Hyundai Motor, Kia America, BMW North America (ETR:BMWG), MINI, Rolls-Royce (OTC:RYCEY), Toyota (NYSE:TM), Subaru (OTC:FUJHY), Lucid Group (NASDAQ:LCID), Volkswagen, Mazda ve Stellantis (NYSE:STLA) Tesla’nın şarj teknolojisini araçlarına entegre etmeye hazırlanıyor.

SK Signet, ChargePoint Holdings (NYSE:CHPT), Blink Charging (NASDAQ:BLNK), Tritium DCFC, EVgo (NASDAQ:EVGO), ABB Inc (ST:ABB), Wallbox (NYSE:WBX), Electrify America ve Fisker (OTC:FSRN) gibi şarj cihazı üreticileri de Tesla’nın şarj teknolojisine uyum sağladı.

Birçok ABD eyaleti Tesla’nın şarj teknolojisinin kullanımını zorunlu kıldı ya da zorunlu kılmayı planlıyor. Teksas, federal fonlardan yararlanabilmek için şirketlerin Tesla’nın teknolojisini dahil etme planlarını çoktan onayladı.

Kentucky, devlet destekli şarj istasyonları için Tesla’nın fişini zorunlu kıldı. Washington eyaleti ve Florida da Tesla’nın şarj standardını zorunlu kılmaya doğru ilerliyor; Florida’nın zorunluluğu, teknolojinin standartlar kuruluşu SAE International tarafından resmi olarak tanınmasına bağlı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu yaygın benimseme, Tesla’nın süper şarj ünitelerinin yollarda artan elektrikli araç sayısını destekleyen altyapıda her yerde bulunan bir unsur haline gelme potansiyelinin altını çiziyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

gurpinarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu